sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Partea a II a George Dawson


Partea a II a George Dawson
Autocarul era plin. Toate cele 22 de locuri fusesera ocupate. In afara de ei mai era un singur baiat tanar in masina, restul erau persoane in varsta. Ghidul striga numele tuturor pentru a-i cunoaste. La baiat June auzi numele de George Dawson. Nu ii venea sa creada, ciuli bine urechile sa vada daca auzise bine, dar ghidul ii repeta numele. Deci chiar era in masina un baiat cu numele ala. Ce ciudat, de-a dreptul ciudat.
-Unde te gandesti?, o intreba Sandra
-Il vezi pe baiatul de acolo? Il cheama George Dawson
-Asa si?
-Nimic, era doar un comentariu...
-Iti place? il luam cu noi in gasca
-Nu... pana sa o opreasca Sandra deja era la scaunul baiatului.
-Buna...
George ridica privirea sprea ea curios
-Prietenii mei si cu mine ne intrebam daca nu preferi sa stai cu noi in spate, mai e un loc...
George se intoarse sa ii studieze, pareau simpatici si fata de omul in varsta de langa el care parea ursuz, si care deja il apostrofase cu: tinere, te rog sa iti tii telefonul ala departe de mine, ma iradiaza... pareau o companie mult mai placuta
asa ca hotari sa accepte invitatia si se muta in spate
-Ce bine ca pleci, rasufla usurat batranul, ma irita telefonul ala...
George ridica din umeri, gen de acum nu imi mai pasa si se alatura grupului din spate unde fu primit cu prietenie din prima.
In cateva minute George le retinu numele si ei il retinura pe al lui. Se simtea perfect in compania lor, de parca ar fi fost colegi la universitate si nu doar colegi de autobuz.
Descusandu-l tinerii aflara ca era cantaret si ghid turistic in weekend, venise in excursie sa vada cum alcatuiau alti colegi itenerariul si ce oferte puneau la dispozitia calatorilor pe ruta aia, plus vroia sa vada cazarile din zona pe viu, petru ca pe internet avusese surpriza sa afle ca unele erau inchise.
asa ca din vesel grupul se transforma in unul si mai vesel. Lui June i se parea ca George o privea curios sau insistent.
Uneori studia pe altcineva, pentru ca apoi sa isi intoarca mereu privirile la ea.
Ajunsi in Brasov, George se oferi sa ii duca bagajele, bineinteles ca intai o mentiona pe Sandra, ca sa aibe scuza sa se apropie de ea.
La cazare, George fusese trecut cu batranul cel nesuferit
schimba locurile si se caza in camera baietilor, fiind patru acum in loc de trei.
Totul parea ca se aseaza cum nu se poate mai bine pentru George.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu